Tomasz Śliwa

Tomasz Śliwa już w połowie lat dziewięćdziesiątych, widząc potencjał miejscowych receptur, zainteresował się sposobami wytwarzania wysokogatunkowych alkoholi. Pierwsze receptury, smaki, aromaty i sposoby ich uzyskania przekazane zostały mu przez ojca, Bronisława, a po jego śmierci doskonalił je już samodzielnie. Od początku zwracał uwagę na konieczność używania wysokiej jakości wody i surowców, które to zapewniane były przez rodzinne gospodarstwo. Tomasz Śliwa od urodzenia związany jest z miejscowością Harta, która jest sercem podkarpackiego bimbrownictwa i trunki wytwarzane w Harcie wypracowały uznanie i solidną markę nie tylko w Polsce, ale i za jej granicami. W 2020 roku powstał pomysł na uruchomienie własnej, małej destylarni wysokogatunkowych alkoholi, które mają być produkowane w oparciu o lokalne surowce i receptury. Obecne destylarnia jest na etapie organizacji z dużą szansą na uruchomienie w 2023 roku.

Scroll to Top

Access blocked

You do not meet the age requirements for site users.

WSC 2025

Register your participation​

Registration for WSC 2025 is now open!

Are you over 18 years of age?