Amatorski wytwórca nalewek. Specjalizuje się w długo dojrzewających nalewkach naturalnych, aromatycznych, bardzo skoncentrowanych, przeważnie wytrawnych, bez dodatku cukru, miodu czy innych substancji słodzących. Jeśli słodycz, to tylko uzyskana przez koncentrację składników owocowych i ziołowych. W przygotowaniu nalewek stosuje się do zasady zero waste: wykorzystuje składniki w całości a do tego przetwarza je wielokrotnie w różnych połączeniach. Promotor nalewek o niskiej i średniej mocy alkoholu, dzięki czemu łatwiej można docenić aromaty i smaki. Nalewki, które przygotowuje, biorą swój początek w naturalnych, często dziko rosnących owocach i ziołach, zbieranych w naturalnym środowisku, rosnących bez ingerencji człowieka. Dzięki temu ich charakter jest związany z terroir i oddaje warunki przyrodnicze występujące w konkretnych roku. Eksperymentuje zarówno z nietypowymi połączeniami, jak i z specyficznymi metodami obróbki składników, jak suszenie, przemrażanie, wędzenie, palenie, pieczenie, fermentacja czy długa maceracja. Uważa, że przygotowanie nalewek może być świetną nauką cierpliwości, bo najlepsze nalewki powstają bardzo długo. Do tego poleca wszystkim eksperymenty z przygotowaniem nalewek jako technikę ćwiczenia kreatywności w połączeniach smaków i aromatów. Laureat uznanych konkursów nalewkowych, prowadzi ćwiczenia i warsztaty z wytwarzania i łączenia nalewek z jedzeniem.