Rodzinne przedsiębiorstwo, które swoją działalność w branży miodowej rozpoczęło w 1964 roku. Obecnie jest producentem miodu pszczelego, niesyconych miodów pitnych, okowit, wódek i pierwszej whisky z polskiego dębu.
W 2007 roku powstały pierwsze w Polsce miody pitne niesycone. W 2020 roku oficjalnie wpisane na listę GTS. Obecnie w ofercie Mazurskich Miodów znajduje się pełna gama miodów pitnych: półtoraki, dwójniaki, trójniaki, których technologia produkcji oparta jest na niesyceniu. Sycenie, to proces, który polega na gotowaniu brzeczki przed fermentacją. Zapewnia to większą stabilność w procesie fermentacji, jednak odbiera cenne właściwości gotowemu trunkowi. Produkcja niesyconych miodów jest bardziej skomplikowana i wymaga większej dbałości o szczegóły podczas procesu wytwarzania miodów pitnych.
Interesującym wyrobem mazurskich Miodów jest okowita miodowa: Bairille, która jest destylowana w aparacie destylacyjnym, a sam proces produkcji jest zbliżony do produkcji whisky. Okowity powstają ze specjalnie dobranych miodów pszczelich. Na jeden litr gotowego produktu używa się ponad 3 kg miodów. Dodatkowo, Bairille Honey Distillate jest starzona przez trzy lata w kontakcie z polską dębiną. Kolekcjonerskim trunkiem w ofercie firmy jest The Langlander Single Malt Whisky, która leżakuje w polskich, dębowych beczkach. W 2021 roku firma rozpoczęła współpracę z Arturem Brzychcy, znanym polskim selekcjonerem whisky i właścicielem marki Loża Dżentelmenów, którego praca spotyka się z uznaniem fanów whisky w kraju i zagranicą. Wykorzystując swoje prawie dwudziestoletnie doświadczenie w branży whisky, będzie współpracował przede wszystkim przy kupażach whisky powstającej w zakładzie w Tomaszkowie, ale też pracował nad nowymi recepturami, aby urozmaicić portfolio whisky tu powstających.