hBp-Likvor

Informacje:
Wyróżnienia:
-
2
-
Uczestnictwo:
Warsaw Spirits Competition 2024

W lipcu 2019 roku firma otrzymała dofinansowanie unijne na wdrożenie autorskiej technologii produkcji nalewek, umożliwiającej wytwarzanie znacząco ulepszonych produktów. Technologia ta powstała w wyniku prac badawczo-rozwojowych przeprowadzonych przez spółkę w konsultacji z Uniwersytetem Przyrodniczym oraz firmą IP System Technologia Sp. z o.o. Wynikiem tych prac była istotna modyfikacja tradycyjnego procesu produkcji nalewek, polegająca w szczególności na wprowadzeniu procesu mrożenia owoców przed maceracją, opracowaniu prototypu zbiornika, w którym za mieszanie odpowiada system przepływowy, a nie, jak w sposobie tradycyjnym, mieszadła mechaniczne oraz wdrożeniu wstępnej filtracji maceratu. Wskazane procesy zostały przeprowadzone zgodnie z pomysłem spółki oraz wdrożone w oparciu o nowe konstrukcje urządzeń, które opracowano w ramach prac badawczych. W wyniku zastosowania w praktyce produkcyjnej opracowanych założeń technologicznych, możliwe jest zaoferowanie znacząco udoskonalonych nalewek pod względem smakowym, sensorycznym i odżywczym. Aby wdrożyć nową technologię, stanowiącą wynik prac B+R, niezbędny był zakup środków trwałych, które, wraz z opracowanymi przez firmę hBp-Likvor konstrukcjami, stworzyły własny, autorski ciąg technologiczny.

Scroll to Top

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.

WSC 2025

Zgłoś swoje uczestnictwo​

Rejestracja na WSC 2025 już otwarta!​

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?