Nowi na Warsaw Spirits Competition – Monin

Wśród uczestników konkursu i festiwalu Warsaw Spirits Competition w tym roku zadebiutuje największy na świecie producent likierów barowych. Monin to francuska firma produkująca m.in. syropy barowe, a także likiery. Została założona w 1912 roku przez Georgesa Monina. Jednak pierwsze syropy powstały dopiero w latach 20. XX wieku. To do dzisiaj firma rodzinna. W ofercie maja ponad 150 smaków syropów, niektóre oferowane wyłącznie na lokalnych rynkach. Mają zakłady produkcyjne we Francji, USA, Chinach, Malezji.

W sierpniu podczas Better Bar Show oficjalnie zadebiutowały w Polsce dwie nowe linie produktów francuskiej firmy Monin. Pure by Monin to pierwsze syropy koktajlowe bez dodatku cukru, o bardzo niskiej zawartości kalorii. Wprowadzono na początek sześć smaków: Cytryna-Limonka, Mięta, Brzoskwinia-Morela, Czerwone Owoce, Zielone Jabłko i Mango-Marakuja. Drugi, bardzo innowacyjny projekt to Paragon – wysokiej jakości kordiały dla barmanów, oparte na egzotycznych przyprawach i aromatach. Tu także wprowadzono sześć produktów. Seria Paragon Pepper Collection składa się z kordiałów: White Penja Pepper, Paragon Rue Berry i Paragon Timur Berry oraz seria Paragon Mystical Tryptic oparta na korze i korzeniach drzew: Vetiver, Labdanum i Palo Santo. Wszystkie w przypominających stare apteczne flasze butelkach z ciemnego szkła.

Scroll to Top
Warsaw Spirits Competition logotype

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.

WSC

2024

Warsaw Spirits Competition VII

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?